0:00
0:00

© Copyright: Billeder: Jari Peltomäki, Kari Pihlaviita, Teemu Vedenoja, M. & W. von Wright (Kansalliskirjasto, The National Library of Finland). Lydfil: Jan-Erik Bruun. All rights reserved.

Dobbeltbekkasin

Gallinago gallinago

  • Familie: Sneppefugle – Scolopacidae
  • Udseende: En mindre vadefugl med mønstret fjerdragt. Næbbet er omkring dobbelt så langt som hovedet. Utydelige gullige langsgående striber på ryggen, bugen er hvid. Smalle hvide markeringer på kanterne af halen.
  • Størrelse: Længde 23-28 cm, vingefang 39-45 cm, vægt 78-105 g.
  • Rede: Godt skjult i våde starbede, lavet af strå.
  • Formering: 4 æg lagt fra slutningen af april og bagefter, udruget af hunnen i 18-22 dage. Ungerne forlader reden hurtigt efter udklækning og lærer hurtigt at finde føde. Ungerne er flyvefærdige efter 14-19 dage.
  • Forekomst: Yngler i vådområder og langs kysten over hele Finland, men er ikke fundet på åbne tørvemoser eller fyrremoser. Den finske ynglende bestand er anslået til 80.000-120.000 par.
  • Træk: Natlig. Forlader Finland i september-november, kommer tilbage i april-maj. Overvintrer i vest og Sydeuropa.
  • Føde: Hvirvelløse dyr.
  • Kald: Parringskaldet omfatter en lang, mekanisk serie af “chik-kot” kald. Især omkring daggry og skumring kan hanner i parringsflugt lave en sær “trommende lyd”, som bliver dannet af vinde, som blæser gennem dens ydre halefjer når den dykker stejlt.

Dobbeltbekkasin er en vadefugl på størrelse med Drossel med brune, sorte og hvide mønstre, og ekstremt langt næb. Dens hoved og ryg er markeret med brede lyse langsgående striber. Den er slankere end den ellers lignende Tredækker, og dens bug er hvid. Tredækker har mørke striber tværs over bugen, og har mere udprægede hvide markeringer på kanten af halen. I tillæg, så kommer flyver Dobbeltbekkasin lettere, den stiger op i luften og flyver hurtigt væk fra enhver forstyrrelse i et zigzag flugtmønster. Dobbeltbekkasin har grønligt grå ben, rødligt brunt næb med mørk spids og brun iris.

Andre arter i samme genus
Andre arter i samme familie

Follow us!



Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page