© Copyright: Billeder: Jari Peltomäki. All rights reserved.

Indisk Gås

Anser indicus

  • Familie: Egentlige andefugle – Anatidae
  • Udseende: En bleg grå gås med sorte og hvide markeringer på dens hovede og hals.
  • Størrelse: Længde 68-78 cm, vingefang 140–160 cm, vægt 2-3 kg.
  • Rede: På jorden i lave sænkninger blandt vegetation, eller sommetider i træer.
  • Formering: Har reder i spredte kolonier i maj-juni. Lægger almindeligvis 4-6 æg, udruget efter 27-30 dage. Gæslingerne er flyvedygtige efter næsten to måneder.
  • Udbredelse: Naturlig udbredelse på højsletter i Centralasien på højder over 4,000 meter. Fugle som er set i Finland er sandsynligvis undsluppet. Vild ynglende population er etableret i Norge, England, og for nylig i Kemijärvi i finsk Lapland
  • Træk: Trækker i naturlige yngleområder.
  • Føde: Forskellige planter og dele af planter. Om vinteren græsser den også på marker efter korn, rødder og rester af afgrøde.

Indiske Gæs er næsten ensartede bleggrå, bortset fra deres hvide hoveder og halse, og sorte markeringer på deres vingefjer, hals og nakke. De har også to tydelige sorte striber på deres ryg deres hoveder. Unge fugles hoveder er ensartet grå, med brunlige mørkere markeringer på deres hoveder og halse.

Andre arter i samme genus
Andre arter i samme familie

Follow us!

Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page