0:00
0:00

© Copyright: Billeder: Jari Peltomäki, M. & W. von Wright (Kansalliskirjasto, The National Library of Finland). Lydfil: Jan-Erik Bruun. All rights reserved.

Mosehornsugle

Asio flammeus

  • Familie: Egentlige Ugler – Strigidae
  • Udseende: Lidt større end Skovhornugle, som den kan skelnes fra på gule øjne, kortere øreduske, hvid bagkant på vingerne og mindre stribet underside.
  • Størrelse: Længde 33-40 cm, vingefang 95-105 cm, vægt 200-390 g.
  • Rede: I en lavning på jorden blandt vegetation så som Star eller Grønlandsk Post. Rede materiale omfatter strå og fjer.
  • Formering: 3-11 æg bliver lagt i april-maj, de bliver udruget af hunnen i 24-30 dage. Ungerne lærer at flyve efter 24-27 dage.
  • Forekomst: Usædvanlig ynglefugl i moser og landbrugsjord over hele Finland. Tætheden er højest i Österbotten. Den finske ynglende bestand er anslået til 2.000-10.000 par.
  • Træk: Hovedsaglig om natten. Efterårstrækket er i august-november, kommer tilbage i marts-april. Overvintrer i Central og Sydeuropa, også lejlighedsvis i Finland.
  • Føde: Små pattedyr.
  • Kald: Parringskaldet siges at minde om pustet fra et fjernt damptog “up-uph-uph-up”.

Mosehornugle er lidt større end Skovhornugle, og dens fjerdragt er lysere, gulligere og mere plettet foroven. De adskiller sig også fra Skovhornuglen ved at have gule øjne, meget kortere øreduske og hvid bagkant på vingerne. De har også færre striber på undersiden, hovedsagligt på brystet, med en tydelig grænse, som skildrer kanten af bugen. Mosehornugles ben er dækkede med fjer og har sorte kløer. Dens næb er sort med en lys spids. Dens iris er klart gul.

Andre arter i samme genus
Andre arter i samme familie

Follow us!


Ilmaistapahtumamme villiyrteistä keskustakirjasto Oodissa - varaa paikkasi Helmetin sivuilta
Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page