0:00
0:00

© Copyright: Billeder: Jari Peltomäki, Jouko Lehmuskallio, Kari Pihlaviita, M. & W. von Wright: Svenska fåglar (Kansalliskirjasto, The National Library of Finland). Lydfil: Jan-Erik Bruun. All rights reserved.

Sivsanger

Acrocephalus schoenobaenus

  • Familie: Rørsangere – Acrocephalidae
  • Udseende: Almindelig i rørbede. Oversiden er olivenbrun med stribet mønster, bortset fra en umarkeret rødlig brun gump. Særprægede hvidlig øjenbrynsstribe.
  • Størrelse: Længde 11,5-13 cm, vægt 11-15 g.
  • Rede: På jorden eller i lav vækst, hæftet til plantestilke. Lavet af star eller rørblade og vandmos, foret med hår og rørs bløde hoveder.
  • Formering: 3-7 æg bliver lagt i maj-juni, de bliver hovedsagligt udruget af hunnen i 12-15 dage. Ungerne forlader reden efter 10-16 dage.
  • Forekomst: Yngler i fugtigt kratbevokset område og rørbede over hele Finland. Den ynglende bestand er anslået til 200.000-400.000 par.
  • Træk: Natlig. Forlader Finland i august-september, kommer tilbage i maj-juni efter at have overvintret i tropisk Afrika.
  • Føde: Hvirvelløse dyr.
  • Kald: Et klikkende “chek” kald. Sangen som bliver opført i rørbede lyder hektisk og forhastet.

Sivsanger kan skelnes fra andre sangere som yngler i Finland på sin rødlig brune gump, den brede hvidlige øjenbrynsstribe og de mørke striber på ryggen. Voksnes underside er hvidlig uden striber på brystet. Unge fugle har i deres første efterår svagt plettet gullig underside. Sivsanger har også en ret synlig mørk stribe langs hætten. Dens ben er lyst brunligt grå, den næb er sort med en gullig rød base på undernæbbet, og dens iris er brun.

Andre arter i samme familie

Follow us!



Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page