0:00
0:00

© Copyright: Billeder: Jari Peltomäki, Jouko Lehmuskallio, M., W. & F. von Wright: Svenska fåglar (Kansalliskirjasto, The National Library of Finland), Pohjolan linnut värikuvin. Lydfil: Jan-Erik Bruun. All rights reserved.

Stor hornugle

Bubo bubo

  • Familie: Egentlige Ugler – Strigidae
  • Udseende: Europas største ugle, ligner af udseende Skovhornugle, mene r dobbelt så stor. Kort hale, brede vinger, stumpt hoved med lange øreduske og “brændende” orange øjne.
  • Størrelse: Længde 59-73 cm, vingefang 138-170 cm, vægt 1,6-3 kg (han), 2-4 kg (hun).
  • Rede: Typisk i huller på klippegrund, på klipper eller stående eller oprykkede træer.
  • Formering: Lægger 1-4 æg i marts-april. Kun hunnerne ruger i 35 dage. De flyvefærdige unger bliver i reden i 5-7 uger, og lærer at flyve efter 8-9 uger.
  • Udbredelse: Yngler i skove over næsten hele Finland. Blev næsten udryddet i Finland i midten af 20 århundrede på grund af forfølgelse. Beskyttelse og forbedringer af dens levesteder førte til en genrejsning sent i 20 århundrede, men arten har været for tilbagegang igennem 2000 årene. Den er ved at flytte ind i nogle bebyggede områder. Den finske ynglende bestand er anslået til 1200 par.
  • Træk: Fastboende. Unge fugle kan flyve til nye områder om efteråret, vinteren og foråret.
  • Føde: Harer, rotter og små pattedyr, fugle.
  • Kald: Har et dybt, hult, langtrækkende “UU-hu”:

Stor Hornugle er beskyttet over hele Finland, også Åland.

Stor Hornugle er Finlands største ugle. Fjerdragten er rustenbrun med sorte markeringer. De har store hoveder med udstikkende øreduske og vildt glødende orangefarvede øjne. I flugt ser deres vinger ud til at være lange, brede og rundspidsede, og halerne ser ud til at være ret korte. Benene er dækket med fjer, og deres kløer og næb er sorte.

Andre arter i samme genus
Andre arter i samme familie

Follow us!


Ilmaistapahtumamme villiyrteistä keskustakirjasto Oodissa - varaa paikkasi Helmetin sivuilta
Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page