0:00
0:00

© Copyright: Billeder: Jari Peltomäki. Lydfil: Jan-Erik Bruun. All rights reserved.

Tyrkerdue

Streptopelia decaocto

  • Udseende: En langhalet sandbrun due, med en sort og hvid krave og udstrakte hvide halemarkeringer.
  • Størrelse: Længde 31–34 cm, vingefang 48–56 cm, vægt
    125–195 g.
  • Rede: Sparsomt bygget flad rede af kviste i træer.
  • Formering: 2 æg, udruget af begge forældre i 14–16 dage. Unge fugle er flyvedygtige efter 15 dage. Kan opfostre mere end et kuld fra april til oktober.
  • Udbredelse: Sjælden og lokal ynglefugl, fundet nær menneskelig beboelse, mest almindelig i Sydfinland og i byer langs den Botniske bugt. Trives nær kornsiloer, kornfarme og i parker. Den finske population er anslået til 100–150 par. En ny fugl, som først blev registreret som ynglende i Vaasa i 1966.
  • Træk: Standfugl, men unge fugle kan strejfe uregelmæssig.
  • Føde: Frø og korn.
  • Kald: Parringskald er et halvkvalt trestavet “du-duu-du”.

Tyrkerduer er næsten lige så store som hulduer, slankt byggede, med lange haler, og sandbrune rygge. Deres bug og hoved har et anstrøg af rosa, med en tæt sort og hvid krave rundt om ryggen og halsen. Deres haler er stort set gråligt hvide (uden den sorte stribe, som afgrænser det hvide på turtelduers haler). Deres undervinger er blege, og deres vinger er blege med mørkere spidser. De har rødlige ben, sorte næb og røde regnbuehinder.

Andre arter i samme genus
Andre arter i samme familie

Follow us!



Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page