0:00
0:00

© Copyright: Billeder: Jari Peltomäki, Kari Pihlaviita, Tuomas Lehtonen, Jouko Lehmuskallio, M., W. & F. von Wright: Svenska fåglar (Kansalliskirjasto, The National Library of Finland), Pohjolan linnut värikuvin. Lydfil: Jan-Erik Bruun. All rights reserved.

Vindrossel

Turdus iliacus

  • Familie: Drosselfugle – Turdidae
  • Udseende: En lille Drossel med en tydelig gullig øjestribe og rødlige sider og undervinger. Bryst, bug og sider er merkerede med mørke langsgående striber.
  • Størrelse: Længde 19-23 cm, vægt 49-79 g.
  • Rede: Redens placering varierer meget. Kan bygge rede i et træ eller på jorden. Reden er lavet af tørt græs og ler, foret med fint græs. .
  • Formering: 3-8 æg bliver lagt i april-maj, udruget af begge forældre i omkring 11-15 dage. Den flyvefærdige unge bliver i reden i 10-15 dage. Rede sæsonen fortsætter til begyndelsen af august.
  • Udbredelse: Yngler i forskellig slags skov over hele Finland. Den finske ynglende bestand er anslået til 2-2,5 millioner par.
  • Træk: Trækker om natten. Vindrossel forlader Finland i september-oktober og kommer tilbage i april-maj. Overvintrer i Vesteuropa og omkring Middelhavet. Ses også sommetider om vinteren i Finland
  • Føde: Hvirvelløse dyr, bær, frø.
  • Kald: I flugt et groft forlænget “cheeh”. Sangen er en serie på 3-6 høje fløjtende fraser, som ender i svagere kvidren. Sangen hos fugle, der yngler forskellige steder i Finland varierer betydeligt.

Vindrossel er den mindste Drossel i Finland. Den har ensfarvet brun ryg og overside på vinger. Dens bryst er stribet på langs (Sangdrossels bryst er mere spraglet). Den har særprægede gullige striber lige over dens øjne, og slående rødlige pletter på siderne og undervingerne. Deres ben er lyst brune. Deres næb er sortbrune med en gullig base på undernæbbet. Deres iris er mørkebrun.

Andre arter i samme genus
Andre arter i samme familie

Follow us!



Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page