NatureGate mobile

Tunnista lajeja maastossa, tallenna havaintosi, jaa ne somessa!

Sovellus sisältää ilmaisen kukkakasvien tunnistustyökalun. Saatavilla myös linnut, perhoset ja kalat sovelluksen sisäisinä ostoina.

Tunnista lajeja – myös maastossa!

LuontoPortti tarjoaa käyttöösi oivat tunnistustyökalut vieraiden lajien helppoon tunnistamiseen. iPhonelle julkaistu NatureGate-sovelluksemme on maastokäyttöön suunniteltu versio suosituimmista lajiryhmistämme. Sen avulla voit tunnistaa kukkakasveja, lintuja, perhosia ja kaloja. Voit myös tallentaa lajihavaintosi ja jakaa ne sosiaalisessa mediassa!

LuontoPortti – luonnonystävän aarreaitta

Sivuiltamme löydät tietoa sadoista luonnonlajeista huippukuvaajien parhailla otoksilla kuvitettuna. Lajeja voit selata ja hakea monin eri tavoin, esimerkiksi nimen, suvun tai heimon mukaan. Uusiin lajeihin tutustumisessa auttavat puolestaan ainutlaatuiset tunnistustyökalumme. Niiden avulla vieraiden lajien tunnistaminen on helppoa, nopeaa ja hauskaa.

Monipuolista luonnontietoa eri kielillä

LuontoPortti toimii pääosin kahdeksalla kielellä. Monet esitellyistä lajeista esiintyvät maailmanlaajuisesti. Monikielinen sivusto hyödyttääkin suurta joukkoa luonnosta kiinnostuneita heidän sijainnistaan riippumatta.

Verkkolehdestämme löydät ajankohtaisia luontouutisia, artikkeleita, haastatteluja ja tietoa tapahtumistamme. Lehdessä myös asiantuntijamme vastaavat lukijoiden luontokysymyksiin.

LuontoPortin tiimi toivottaa antoisaa tutkimusretkeä lajien pariin.

Palkinnot ja jäsenyydet

IUCN:n Ympäristökasvatus- ja viestintäkomission (CEC) asiantuntijajäsenyys (pdf)
Edelcrantz Uuden Teknologian Säätiön innovaatiopalkinto 2013
Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 2012
Suomen laatuinnovaatiopalkinto 2009
Femme de la terre – Yves Rocher- palkinto 2010
The Linnéan Society of London Fellows jäsenyys
Tiedonjulkistamisen Valtionpalkinto 1996

UnescoOpetus- ja kulttuuriministeriöMercedes BenzSuomen YmpäristökeskusHelsingin yliopistoIlmasto-opasBirdlife FinlandUlkoasiainministeriöThis Is Finland
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page