UnescoOpetus- ja kulttuuriministeriöSuomen YmpäristökeskusHelsingin yliopistoÅlandsbankenViking LineNokiaIlmasto-opasToyotaBirdlife FinlandUlkoasiainministeriöThis Is FinlandHelcomUPMSigmatic

Nisäkkäät nyt LuontoPortissa!

LuontoPortin uudessa nisäkäsosiossa voit tunnistaa kaikki Suomen maanisäkkäät. Lue lisää verkkolehdestä.

Tunnista lajeja maastossa!

NatureGate-sovellus on ladattavissa iPhonelle ja Androidille. Lataa ilmainen sovellus ja luo NatureGate-tunnus. Tämän jälkeen voitkin aloittaa oman luontopäiväkirjasi, ladata ilmaisen kukkakasvien tunnistustyökalun ja hankkia muita lajiryhmiä. Sovelluksesta on työn alla versio myös Windows Phonelle.

Loistava työkalu luonnon seurantaan

Vuosi 2014. Milloin näin leskenlehden ensimmäistä kertaa? Milloin lempilintuni palasi Suomeen? Milloin mustikat kypsyivät? Tallenna havaintosi kuvien kera päiväkirjaan, jaa havaintojasi muillekin! Luonnon seuraaminen on NatureGate-sovelluksen myötä entistäkin hauskempaa!

Lataa sovellus App Storesta tai Google Playstä. Lue myös sovelluksen esittely LuontoPortin verkkolehdestä. Katso myös sovellusta esittelevä video Youtubessa.

LuontoPortti – luonnonystävän tietopankki

LuontoPortista löydät mielenkiintoista tietoa sadoista luonnonlajeista huippukuvaajien parhailla otoksilla kuvitettuna. Lajeja voit selata ja hakea monin eri tavoin, esimerkiksi kotimaisen tai tieteellisen nimen, suvun tai heimon mukaan. Uusiin lajeihin tutustumisessa auttavat puolestaan ainutlaatuiset tunnistustyökalumme. Niiden avulla vieraiden lajien tunnistaminen on helppoa, nopeaa ja hauskaa. Kokeile vaikka heti – valitse lajiryhmä ja siirry tunnistamaan kukkakasveja, puita ja pensaita, lintuja, perhosia tai kaloja!

Lintujen äänet ovat tunnistustyökalujen ohella esimerkki palvelumme monipuolisesta sisällöstä. Lähes jokaisesta lajista löytyy ääninäyte. Miltä kuulostaakaan vaikkapa kirjosieppo tai merikotka?

Monipuolista luonnontietoa eri kielillä

LuontoPortti toimii pääosin kahdeksalla kielellä. Monet esitellyistä lajeista esiintyvät maailmanlaajuisesti. Monikielinen sivusto hyödyttääkin suurta joukkoa luonnosta kiinnostuneita heidän sijainnistaan riippumatta.

Suomeksi toimitamme myös verkkolehteä, josta löydät ajankohtaisia luontouutisia, pidempiä artikkeleita ja haastatteluja, sekä tietoa tapahtumistamme. Verkkolehdessä asiantuntijamme vastaavat lukijoiden lähettämiin luontoaiheisiin kysymyksiin.

LuontoPortin tuotantoryhmän jäsenet toivottavat antoisaa tutkimusretkeä lajien pariin. Toivomme palvelustamme olevan sinulle sekä iloa että hyötyä. Vierailtuasi sivuillamme löydät varmasti koko joukon hyviä syitä vierailla myös ulkona luonnossa!

Joko tunnet nämä lajit?

Verkkolehdestä poimittua

Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page