LuontoPortin villiyrttikurssit ovat hyödyllinen lahja kaikille luonnonystäville. Kursseilla opitaa villiyrttien ja muiden hyödynnettävien luonnonkasvien tunnistaminen, kerääminen, käyttäminen ja säilöminen. Lahjakortteja voi hankkia kolmelle eri mittaiselle kaudelle. Lahjan saaja voi aloittaa kurssilla koska tahansa, sillä kurssit ovat käynnissä koko ajan. Kurssit ovat hyvä lahjaidea ihmiselle, jolla on jo kaikkea. Tutustu lisää oheisesta linkistä. Tutustu lahjakortteihin

LuontoPortti – luonnonystävän aarreaitta

Jos kaipaat tietoa yli tuhannesta kasvilajista, Suomessa yleisesti tavattavista linnuista tai haluat vaikkapa tunnistaa sieniä, olet oikeassa paikassa! Tarjoamme käyttöösi oivat tunnistustyökalut lajien helppoon tunnistamiseen.

Sivuiltamme löydät tietoa sadoista luonnonlajeista huippukuvaajien parhailla otoksilla kuvitettuna. Lajeja voit selata ja hakea monin eri tavoin, esimerkiksi nimen, suvun tai heimon mukaan. Uusiin lajeihin tutustumisessa auttavat puolestaan ainutlaatuiset tunnistustyökalumme. Niiden avulla vieraiden lajien tunnistaminen on helppoa, nopeaa ja hauskaa.

Monipuolista luonnontietoa eri kielillä

LuontoPortti toimii pääosin kahdeksalla kielellä. Monet esitellyistä lajeista esiintyvät maailmanlaajuisesti. Monikielinen sivusto hyödyttääkin suurta joukkoa luonnosta kiinnostuneita heidän sijainnistaan riippumatta.

Verkkolehdestämme löydät ajankohtaisia luontouutisia, artikkeleita, haastatteluja ja tietoa tapahtumistamme. Lehdessä myös asiantuntijamme vastaavat lukijoiden luontokysymyksiin.

LuontoPortin tiimi toivottaa antoisaa tutkimusretkeä lajien pariin.

Palkinnot ja jäsenyydet

Edelcrantz Uuden Teknologian Säätiön innovaatiopalkinto 2013
Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 2012
IUCN:n ja Unescon ja kunniamaininta maailmanlaajuisessa kilpailussa Nagoyassa Japanissa 2010. Tuhansista ehdokkaista NatureGate 10 parhaan joukossa.
Suomen laatuinnovaatiopalkinto 2009
Femme de la terre – Yves Rocher- palkinto 2010
The Linnéan Society of London Fellows jäsenyys
Tiedonjulkistamisen Valtionpalkinto 1996

UnescoOpetus- ja kulttuuriministeriöSuomen YmpäristökeskusHelsingin yliopistoIlmasto-opasBirdlife FinlandUlkoasiainministeriöThis Is Finland
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page