NatureGate mobile

Tunnista lajeja maastossa, tallenna havaintosi, jaa ne somessa!

Sovellus sisältää ilmaisen kukkakasvien tunnistustyökalun. Saatavilla myös linnut, perhoset ja kalat sovelluksen sisäisinä ostoina.

Tunnista lajeja – myös maastossa!

LuontoPortin tunnistustyökalut ovat käytettävissäsi myös mobiililaitteilla! NatureGate-sovelluksen uusi versio on nyt ladattavissa. Täysin uudistetulla sovelluksella voit tunnistaa helposti kukkakasveja, lintuja, perhosia ja kaloja. Voit myös tallentaa lajihavaintosi ja jakaa ne sosiaalisessa mediassa.

Uusi sovellus on aluksi saatavilla iPhonelle ja tulevaisuudessa myös Androidille.

LuontoPortti – luonnonystävän aarreaitta

Sivuiltamme löydät tietoa sadoista luonnonlajeista huippukuvaajien parhailla otoksilla kuvitettuna. Lajeja voit selata ja hakea monin eri tavoin, esimerkiksi nimen, suvun tai heimon mukaan. Uusiin lajeihin tutustumisessa auttavat puolestaan ainutlaatuiset tunnistustyökalumme. Niiden avulla vieraiden lajien tunnistaminen on helppoa, nopeaa ja hauskaa.

Monipuolista luonnontietoa eri kielillä

LuontoPortti toimii pääosin kahdeksalla kielellä. Monet esitellyistä lajeista esiintyvät maailmanlaajuisesti. Monikielinen sivusto hyödyttääkin suurta joukkoa luonnosta kiinnostuneita heidän sijainnistaan riippumatta.

Verkkolehdestämme löydät ajankohtaisia luontouutisia, artikkeleita, haastatteluja ja tietoa tapahtumistamme. Lehdessä myös asiantuntijamme vastaavat lukijoiden luontokysymyksiin.

LuontoPortin tiimi toivottaa antoisaa tutkimusretkeä lajien pariin.

UnescoOpetus- ja kulttuuriministeriöMercedes BenzSuomen YmpäristökeskusHelsingin yliopistoIlmasto-opasBirdlife FinlandUlkoasiainministeriöThis Is FinlandSigmatic
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page