Linnut

Tunnista lajeja

Tunnista lintujaTunnista lintuja tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, nokan malli...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja heimoittain

Heimoon Kekonokkatimalit, Panuridae kuuluvia lajeja: 1

Kekonokkatimalit, Panuridae

Varpuslintujen lahkoon (Passeriformes) kuuluva heimo, josta Suomessa tavataan vain yhtä lajia, jonka suomalainen nimi on viiksitimali ja suomenkielinen sukunimi on timalit (Panurus). Suomenkielinen heimonimi vaihtelee lähteestä riippuen joko kekonokkatimalit tai viiksitimalit (joista kumpikaan ei ole se oikea, virallinen). Maailmanlaajuisesti Panuridae heimossa on runsas 50 sukua ja niissä lajeja lähes 300.
Varpuslintujen lahko on lintulahkoista suurin noin 110 heimollaan ja yli 5000 lajillaan, eli yli puolet maailman lintulajeista kuuluu varpuslintujen lahkoon. Suomessakin lahko on erittäin hyvin edustettu, siihen kuuluvat kekonokkatimalien lisäksi hippiäiset, kertut, kiurut, koskikarat, kottaraiset, kuhankeittäjät, lepinkäiset, nakkelit, peipot, peukaloiset, pulmuset, puukiipijät, pyrstötiaiset, pääskyt, rastaat, rautiaiset, siepot, sirkut, tiaiset, tilhet, varikset, varpuset ja västäräkit.
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page