Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja alaheimoittain

Sukuryhmään Keltaperhoset, Coliadinae kuuluvia lajeja: 6


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Keltaperhoset, Coliadinae

Keltaperhoset (Coliadinae) on kaaliperhosten heimon (Pieridae) alaheimo. Tähän alaheimoon kuuluu Suomessa 6 lajia, maailmanlaajuisesti keltaperhosia on noin 300.
Pieridae-heimoon kuuluu maailmanlaajuisesti noin 1.100 lajia, neljästä alaheimosta ja 76 suvusta. Suomessa vakituisia jäseniä on 14 kolmesta eri alaheimosta, kaaliperhoset, viiriperhoset ja tämän sivun keltaperhoset. Englanninkielellä asia on kahden alaheimon osalta hiukan selkeämpi: Heimon nimi on Whites and yellows (valkoiset ja keltaiset), kaaliperhosten alaheimo on Whites (lajien hallitseva väri on tietenkin valkoinen) ja keltaperhosten alaheimo on Yellows (synonyymeja Sulfurs ja Sulphurs) ja lajien hallitseva väri on keltainen.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page