Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja alaheimoittain

Sukuryhmään Ritariperhoset, Papilioninae kuuluvia lajeja: 2


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Ritariperhoset, Papilioninae

Päiväperhosiin (Papilionoidea) kuuluvat ritariperhoset (Papilionae) on ritariperhosten heimon (Papilionidae) alaheimo, jonka tunnetuin edustaja Suomessa on ritariperhonen, tietysti. Ritariperhosten alaheimoon kuuluu maailmanlaajuisesti noin 480 lajia. Suomessa ritariperhosia voi tavata 2 eri lajia, joista toinen on hyvin harvinainen vierailija.
Ritariperhosten heimossa on maailmanlaajuisesti noin 550 lajia. Suomessa on tavattu 4 lajia kahdesta alaheimosta. Se toinen alaheimo on apolloperhoset. Itse heimon nimi on englanniksi swallowtail butterflies (suomennettuna pääskypyrstöiset perhoset) ja sopii hyvin heimolle, johon kuuluu maailman suurin päiväperhonen, linnun kokoinen aleksandranlinnunsiipi eli jättilintusiipi (Ornithoptera alexandrae, syn. Troides alexandrae). Mutta varsinainen syy pääskypyrstö-nimeen johtuu useilla heimon edustajilla tavattavista takasiipikannuksista.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page