Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja alaheimoittain

Sukuryhmään Kaaliperhoset, Pierinae kuuluvia lajeja: 6


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Kaaliperhoset, Pierinae

Kaaliperhoset (Pierinae) on kaaliperhosten heimon (Pieridae) alaheimo. Tähän alaheimoon kuuluu Suomessa 6 lajia, mukana tietysti kaaliperhonen. Maailmanlaajuisesti kaaliperhosten alaheimoon kuuluu noin 55 sukua.
Pieridae-heimoon kuuluu maailmanlaajuisesti noin 1.100 lajia, 76 suvusta. Suomessa vakituisia jäseniä on 14 kolmesta eri alaheimosta, joista yksi on ominut heimonimen, kaaliperhoset. Ne muut Suomessa tavattavat alaheimot ovat keltaperhoset ja viiriperhoset. Englanninkielellä asia on hiukan selkeämpi; heimon nimi on Whites and yellows (valkoiset ja keltaiset) ja kaaliperhosten alaheimo on Whites, ja siinä lajien hallitseva väri on tietenkin valkoinen. (Kaaliperhonen on englanniksi Large white eli isovaalea. Sama asia tiivistettynä kahdella kielellä: Large white comes from Whites, which comes from Whites and Yellows. Kaaliperhonen kuuluu kaaliperhosiin, jotka kuuluvat kaaliperhosiin.
Kaksi muuta kaaliperhosten alaheimoa, joista Suomessa tavataan lajeja ovat keltaperhoset (Coliadinae) sekä viiriperhoset (Dismorphiinae).Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page