Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja alaheimoittain

Sukuryhmään Sinisiivet, Polyommatinae kuuluvia lajeja: 17


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Sinisiivet, Polyommatinae

Sinisiivet (Polyommatinae) on sinisiipisten heimon (Lycaenidae) alaheimo. Suomessa sinisiipien alaheimoon kuuluu noin 20 lajia, yleensä (heimo- ja alaheimonimensä mukaisesti) siipiväriltään sinisiä, toki poikkeuskin pitää olla mukana; ruskosiiven nimikin kertoo, mistä väristä on kysymys. Sinisiipisten alaheimoon kuuluu myös maailman pienin päiväperhonen, Amerikan mantereella tavattava vähäsinisiipi (Brephidium exilis), jonka siipien kärkiväli on noin 1,2 cm.
Sinisiipiset (hyväksytty nimi myös sinisiivet) on maailman toiseksi suurin päiväperhosheimo yli 5000 lajillaan kattaen yli 30% maailman tunnetuista päiväperhoslajeista. (Suurin heimo on täpläperhoset, Nymphalidae.) Sinisiipisten heimon muita alaheimoja, joista Suomessa tavataan lajeja, ovat nopsasiivet ja kultasiivet.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page