© Copyright: Bilder: Jari Peltomäki. All rights reserved.

Stripegås

Anser indicus

  • Beskrivelse: En blekgrå gås med svarte og hvite markeringer på hodet og halsen.
  • Størrelse: Lengde 68–78 cm, vingespenn 140–160 cm, vekt 2-3 kg.
  • Reir: På bakken i grunne groper blant vegetasjon, eller noen ganger i trær.
  • Hekking: Hekker i spredte kolonier i mai til juni. Legger vanligvis 4–6 egg som ruges i 27–30 dager. Gåsungene kan fly innen ca. to måneder.
  • Utbredelse: Naturlig område på de høye platåene i Sentral-Asia på høyder over 4000 meter. Fugler som er observert i Finland, er sannsynligvis forvillede fugler. Hekkende ville bestander er etablert i Norge, England og nylig i Kemijärvi i finsk Lappland.
  • Trekkforhold: Trekkfugl i naturlige hekkeområder.
  • Føde: Ulike planter og plantedeler. Om vinteren beiter den også på jorder med korn, røtter og avlingsrester.

Stripegås er nesten helgrå, bortsett fra det hvite hodet, strupen og halsen, samt de svarte markeringene på vingefjærene, halsen og nakken. Den har også to markerte svarte striper på bakhodet. Ungfuglene har et helgrått hode, samt brunaktige markeringer på hodet og halsen.

Andre arter i samme slekt
Andre arter i samme familie

Follow us!

Identifiser arter!

Sivun alkuun / Top of the page