0:00
0:00

© Copyright: Bilder: Jari Peltomäki. Lydfil: Jan-Erik Bruun. All rights reserved.

Tyrkerdue

Streptopelia decaocto

  • Beskrivelse: En sandbrun due med lang stjert, svart og hvit krage og omfattende hvite halemarkeringer.
  • Størrelse: Lengde 31-34 cm, vingespenn 48-56 cm, vekt
    125-195 g.
  • Reir: Glissent og flatt reir laget av kvister, bygges i trær.
  • Hekking: 2 egg som ruges av begge foreldrene i 14–16 dager. Ungene er flyvedyktige innen 15 dager. Kan få mer enn ett kull, fra april til oktober.
  • Utbredelse: Sjelden og lokal hekker, nær bebyggelse, vanligst i Sør-Finland og i byer langs Bottenviken. Trives nær kornsiloer, kornavlinger og i parker. Det antas å være 100-150 par i Finland. En nykommer, først observert som hekker i Vaasa i 1966.
  • Trekkforhold: Stasjonær, men ungfugler kan være omstreifere.
  • Føde: Frø og korn.
  • Rop: Paringsropet er en undertrykket, trestavelseslyd, “du-duu-du”.

Tyrkerduen er nesten like stor som skogduen, og den er slank med lang stjert og sandbrun rygg. Buken og hodet har en rosaaktig brunfarge, og det sitter en smal svart og hvit krage rundt nakken. Stjerten er hovedsakelig gråhvit (bortsett fra den svarte stripen som grenser mot det hvite på stjerten). Undervingene er bleke, og vingene er bleke med mørkere spisser. De har rødaktige bein, svart nebb og røde iriser.

Andre arter i samme slekt
Andre arter i samme familie

Follow us!



Identifiser arter!

Sivun alkuun / Top of the page