10 20 40 60 cm

mittakaava < 20 cm

         
© Copyright: Billeder:

NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration)

. All rights reserved.

Perccottus glenii

Perccottus glenii

  • Familie: Odontobutidae
  • Lignende arter: Aborre, Almindelig Ulk, Hork, Lerkutling, Sandkutling, Sortkutling, Toplettet Kutling
  • Størrelse: 10-20 cm, max. 25 cm.
  • Udseende: Denne storhovedede indtrænger ligner en Aborre, Hork eller Ulke som navnet Perccottus antyder. Ulig kutlinger, så er dens bugfinner ikke sammenvoksede, men øjnene er næsten oven på hovedet. Lille eller intet mellemrum imellem de to rygfinner, hvor den forreste har 6-7 piggede stråler. Den anden rygfinne og gatfinnerne er kortere end hos kutlingen og også mere rundede, samme er halefinnen.
  • Farver: Brun over det hele med store mørke pletter som former et skakternet eller stribet mønster Mørke linjer på hovedet stråler fra øjnene.
  • Formering: Gyder i varmt, grundt vand mellem vegetation. Der er ingen registreringer af gydning i den østlige Finske Bugt, men i området omkring Moskva bliver rognene lagt omkring juni-juli. Hannen bevogter både rogn og gydeområde aggressivt, og han siges at bide enhver, som tør at stikke hånden for tæt.
  • Føde: Insektlarver, insekter og små krebsdyr, større fisk tager fiskeyngel.
  • Udbredelse og levesteder: Perccottus glenii er en ferskvandsfisk med oprindelse fra det fjerne østen. Den blev først indført som en akvarium og dam fisk, deriblandt til steder som St. Petersburg tidlig i 1900 tallet. Forvildede fisk har siden fundet vej til de østligste dele af Finske Bugt. Den er ikke registreret i finsk farvand endnu, men den er blevet fanget ved Estlands kyst. Denne indtrænger findes dog muligvis ved den finske kyst i den østlige Finske Bugt. Perccottus glenii har spredt sig til mange andre farvande i Europa. Den foretrækker dødt eller langsomt flydende vand.

Follow us!

National fishing travel site of Finland: www.fishinginfinland.fi


Identificer arter!

Sivun alkuun / Top of the page