Kalat

Tunnista lajeja

Tunnista kalojaTunnista kaloja niiden ominaisuuksien perusteella! Väritys, koko, muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja heimoittain

Heimoon Piikkinuoliaiset, Cobitidae kuuluvia lajeja: 1

Selaa lajeja kokoluokittain

Keskimääräinen maksimimitta (cm)

Piikkinuoliaiset, Cobitidae

Karppikalojen lahkoon (Cypriniformes) kuuluva heimo, josta meillä tavataan vain yksi laji, ei kuitenkaan piikkinuoliainen vaan rantanuoliainen. Maailmanlaajuisesti numerot ovat hiukan suurempia; lajeja tunnetaan runsaat 100 ja sukuja noin 20. (Nykytekniikkaan perustuva tarkempi perinnän tutkimus muuttaa lajien ja sukujen sijaintia heimoissa, ja erityisesti piikkinuoliaisissa muutoksia on tapahtunut ja tapahtuu paljon.)
Karppikalojen lahkossa lajeja on lähes 4000 ja heimoja 6, joista Suomessa tavataan lajeja piikkinuoliaisten lisäksi särkikaloista (19 lajia) ja kivennuoliaisista (1 laji). Karppikalat on kalojen (ja myös kaikkien selkärankaisten) toiseksi runsaslukuisin lahko. (Lahkotasolla ykkössija kuuluu ahvenkaloille.)


Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page