Kukkakasvit

Tunnista lajeja

Tunnista kukkakasvejaTunnista kukkakasveja niiden ominaisuuksien perusteella! Väri, koko, lehtien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja heimoittain

Heimoon Revonhäntäkasvit, Amaranthaceae kuuluvia lajeja: 16

Revonhäntäkasvit, Amaranthaceae

Määrittelijästä riippuen savikat ja maltsat sekä muutamat pienemmät suvut (juurekkaat, kilokit, pinaatit…) kuuluvat (A) savikkakasvien heimoon (Cheonpodiaceae) tai (B) revonhäntäkasveihin (Amaranthaceae). Tässä teoksessa ainakin toistaiseksi noudatamme vaihtoehtoa B eli pidämme mainitut suvut revonhäntäkasveissa.
Maailmanlaajuisesti revonhäntäkasvien heimoon kuuluu ainakin 160 sukua ja lähes 2000 lajia. Meillä Suomessa revonhäntäkasvien heimo sai lajilukumääräisesti uutta potkua, kun siihen liitettiin Suomessa huomattavasti suku- ja lajirikkaampi savikkakasvien heimo, jolla Suomessa oli 10 sukua ja noin 35 lajia. Ennen muutosta revonhäntä -heimossa oli Suomessa vain yksi suku (Amaranthus) ja siinä kymmenkunta (lähinnä koristekasvi)lajia. Muutoksen jälkeen saadaan revonhäntäkasvien Suomen numeroiksi 11 sukua ja noin 50 lajia.

Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page