Kukkakasvit

Tunnista lajeja

Tunnista kukkakasvejaTunnista kukkakasveja niiden ominaisuuksien perusteella! Väri, koko, lehtien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja heimoittain

Heimoon Asterikasvit, Asteroideae-alaheimo kuuluvia lajeja: 58

Asterikasvit, Asteroideae-alaheimo

Asterikasvien heimo (Asteraceae, synonyymi mykerökukkaiskasvit, Compositae) on lajimäärältään maailman suurin siemenkasviheimo. Maailmanlaajuisesti heimon lajeja tunnetaan noin 24.000 ja sukuja noin 1900. Koska heimo on lajimäärältään niin suuri, tämä esittely on tehty poikkeuksellisesti alaheimojen mukaan. Asterikasvit on jaettu 12 alaheimoon, joista Suomessa lajeja tavataan kolmesta: Niistä suurin on tämän sivun Asteroideae, jossa maailmanlaajuisesti sukuja on noin tuhat ja lajeja yli 16.000 (noin 70% heimon lajeista). Suomen luvut ovat 36 ja 90. Muut meillä tavattavat alaheimot ovat Carduoideae sekä Cichorioideae.
Asterikasvien heimon lajeilla on paljon yhteisiä piirteitä: kukat ovat kaksineuvoisia, mykeröinä, ja hedelmävaiheelle tyypillistä ovat lenninhaivenet. Asteroideae ja Carduoideae -lajit ovat (yleensä) maitiaisnesteettömiä ja Cichorioideae -lajit maitiaisnesteellisiä.
Maailmanlaajuisesti suunnilleen yhtä suuri heimo on kämmekkäkasvit (Orchidaceae). Kumpikin jättiheimo sisältää noin 10% kaikista tunnetuista kukkakasvilajeista.

Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page