Kukkakasvit

Tunnista lajeja

Tunnista kukkakasvejaTunnista kukkakasveja niiden ominaisuuksien perusteella! Väri, koko, lehtien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja heimoittain

Heimoon Kämmekkäkasvit, Orchidaceae kuuluvia lajeja: 26

Kämmekkäkasvit, Orchidaceae

Kämmekkäkasvit on lajirikkaudeltaan kasvimaailman toiseksi suurin heimo (yksisirkkaisista suurin). Sukuja siihen kuuluu lähes tuhat ja lajeja on niissä varmistettu yli 27.000. Myös orkideoiksi yleisesti kutsutut kämmekkäkasvit ovat saaneet tieteellisen nimensä kreikan kiveksiä tarkoittavasta orkhis -sanasta – ja syykin on ilmeinen viitaten heimon useilla lajeilla oleviin parillisiin juurimukuloihin. Suomessa luonnonvaraisia kämmekkäkasvilajeja on 33, jotka 20:ssä eri suvussa. Tunnetuin kämmekkälajimme on varmasti maariankämmekkä (nykyisin täpläkämmekän alalaji).
Suurin osa trooppisista orkideoista on epifyyttejä, eli ne kasvavat jonkin toisen kasvin päällä ja valtaosa elää symbioosissa mykorritsan eli sienijuurten kanssa.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page