Nisäkkäät

Osiossa esitellään Suomen maanisäkkäät.

Tunnista lajeja

Tunnista nisäkkäitäTunnista nisäkkäitä tuntomerkkien perusteella! Väri, koko, muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Ryhmään Koiraeläimet, Canidae kuuluvia lajeja: 4

Koiraeläimet, Canidae

Petoeläinten lahkoon (Carnivora) kuuluvassa koiraeläinten heimossa on maailmanlaajuisesti noin 30 lajia 13:sta suvusta. Suomessa luonnonvaraisia lajeja on 4, ne kolmesta eri suvusta, kaikki keskikokoisia petoeläimiä. Tunnetuin ja usein myös vihatuin niistä on susi, ovelin (ainakin tarinoiden mukaan) kettu, uhanalaisin naali ja auton alle jäävin supikoira, joka meillä on uusin tulokas.
Petoeläinten lahkoon kuuluu Suomessa 5 heimoa, joista maanisäkäsheimoja 4: koiraeläinten lisäksi kissaeläimet, näätäeläimet ja karhut. Vesipetonisäkkäiden heimo on hylkeet (Phocidae). Lajeja lahkossa (mukana vesipetonisäkkäät) on Suomessa 15. Maailmanlaajuisesti lahkossa on lajeja noin 270 ja sukuja 15.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page