Nisäkkäät

Osiossa esitellään Suomen maanisäkkäät.

Tunnista lajeja

Tunnista nisäkkäitäTunnista nisäkkäitä tuntomerkkien perusteella! Väri, koko, muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Ryhmään Hirvieläimet, Cervidae kuuluvia lajeja: 5

Hirvieläimet, Cervidae

Sorkkaeläinten lahkoon (Artiodactyla) kuuluvassa hirvieläinten heimossa on Suomessa luonnonvaraisia lajeja 5, kaikki eri suvuista. Lajeista kaksi on 1900-luvulla ihmisen maahantuomia ja sittemmin luontoomme levinneitä. Tunnusomaista hirvieläimille ovat sarvet, jotka peuraa ja sen kesytettyä muotoa, poroa lukuun ottamatta, kasvavat vain uroksille. Hirvieläimet ovat ylivoimaisesti tärkeimpiä riistaeläimiämme. Maailmanlaajuisesti hirvieläinlajeja on noin 50 ja sukuja 20, Australiaa ja Etelämannerta lukuun ottamatta kaikilla mantereilla.
Sorkkaeläinten lahkossa on maailmanlaajuisesti 10 heimoa, joissa 240 lajia. Suomessa on edustaja myös toisesta heimosta (Siat), kyseessä tietysti villisika, ja näin luonnonvaraisia sorkkaeläinlahkon lajeja on meillä 6.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page