Nisäkkäät

Osiossa esitellään Suomen maanisäkkäät.

Tunnista lajeja

Tunnista nisäkkäitäTunnista nisäkkäitä tuntomerkkien perusteella! Väri, koko, muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Ryhmään Myyrät, Cricetidae kuuluvia lajeja: 10

Myyrät, Cricetidae

Jyrsijöiden lahkoon (Rodentia) kuuluvassa, mm. myyrälajit sisältävässä heimossa tavataan Suomessa 11 lajia kuudesta eri suvusta. Koko maapallolla luvut ovat huomattavasti suuremmat, lajeja on lähes 600, ne 110 eri suvusta ollen lahkonsa toiseksi suurin heimo.
Jyrsijöiden lahko on suurin nisäkäslahko (sekä lajien että yksilöiden lukumäärältä). Heimoja on yli 30, sukuja lähes 500 ja lajeja on yli 2.200 eli yli 40% kaikista nisäkkäistä. (Toisena tulevat lepakot noin tuhannella lajilla.) Suomessa jyrsijöiden lahkossa on myyrien lisäksi lajeja seuraavista heimoista: rotat, oravat, majavat, hyppyrotat ja aiemmin vielä unikeot, jonka ainoa edustaja, tammihiiri, on kuitenkin listattu hävinneeksi lajiksi maastamme.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page