Nisäkkäät

Osiossa esitellään Suomen maanisäkkäät.

Tunnista lajeja

Tunnista nisäkkäitäTunnista nisäkkäitä tuntomerkkien perusteella! Väri, koko, muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Ryhmään Kissaeläimet, Felidae kuuluvia lajeja: 1

Kissaeläimet, Felidae

Petoeläinten lahkoon (Carnivora) kuuluvassa kissaeläinten heimossa on maailmanlaajuisesti noin 30 lajia 13:sta suvusta. Kissaeläimet jaetaan kahteen alaheimoon: ’isot kissat’ (Pantherinae) ja ’pienet kissat’ (Felinae). Jälkimmäiseen kuuluu meidän ainoa luonnonvarainen kissaeläimemme, ilves. Isoihin kuuluvat tietysti esimerkiksi leijona, tiikeri ja pantteri. Tutuin kissaeläin alueesta riippumatta on kotikissa.
Petoeläinten lahkoon kuuluu Suomessa 5 heimoa, joista maanisäkäsheimoja 4: kissaeläinten lisäksi koiraeläimet, näätäeläimet ja karhut. Vesipetonisäkkäiden heimo on hylkeet (Phocidae). Lajeja lahkossa (mukana vesipetonisäkkäät) on Suomessa 15. Maailmanlaajuisesti lahkossa on lajeja noin 270 ja sukuja 15.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page