Nisäkkäät

Osiossa esitellään Suomen maanisäkkäät.

Tunnista lajeja

Tunnista nisäkkäitäTunnista nisäkkäitä tuntomerkkien perusteella! Väri, koko, muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Ryhmään Rottaeläimet, Muridae kuuluvia lajeja: 5

Rottaeläimet, Muridae

Jyrsijöiden lahkoon (Rodentia) kuuluvassa rottaeläinten heimossa tavataan Suomessa 5 lajia kolmesta eri suvuista. Koko maapallolla luvut ovt huomattavasti suuremmat, lajeja on yli 700, ne 150 eri suvusta ollen lahkonsa suurin heimo ja lisäksi vielä suurin nisäkäsheimo.
Jyrsijöiden lahko on suurin nisäkäslahko (sekä lajien että yksilöiden lukumäärältä). Heimoja on yli 30, sukuja lähes 500 ja lajeja on yli 2.200 eli yli 40% kaikista nisäkkäistä. (Toisena tulevat lepakot noin tuhannella lajilla.) Suomessa jyrsijöiden lahkossa on rottaeläinten lisäksi lajeja seuraavista heimoista: oravat, myyrät, majavat, hyppyrotat ja aiemmin vielä unikeot, jonka ainoa edustaja, tammihiiri, on kuitenkin listattu hävinneeksi lajiksi maastamme.Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page