Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Sukuryhmään Aurinkoperhoset, Heliconiinae kuuluvia lajeja: 19


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Aurinkoperhoset, Heliconiinae

Aurinkoperhoset (aiemmin kaposiivet ja hopeatäplät), (Heliconiinae) on täpläperhoset heimon (Nymphalidae) alaheimo. Suomessa vakituisesti tavattavia aurinkoperhoslajeja on 19 (maailmanlaajuisesti noin 500). Yhteistä lajeille on siipien yläpuolen punertavanruskea väri ja tummat täplät. Tässä esitellyt perhoset edustavat kuutta sukua, jotka kuuluvat samaan sukuryhmään, hopeatäplät (Argynnini).
Täpläperhoset on suurin päiväperhosheimo noin 6.000 lajillaan. Alaheimoja on 11. Suomessa lajeja on tavattu 61 viidestä eri alaheimosta. Ne muut Suomessa tavattavat alaheimot ovat aitotäpläperhoset, heinäperhoset, häiveperhoset ja luotsiperhoset. Pääheimon englanninkielinen nimi on brush-footed butterflies (harjajalkaiset perhoset) ja myös four-footed butterflies (nelijalkaiset perhoset), mikä kertoo, että heimon perhosten etujalat ovat muita jalkoja pienemmät ja kävelyyn kelpaamattomat.
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page