Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Sukuryhmään Paksupäät, Hesperiinae kuuluvia lajeja: 3


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Paksupäät, Hesperiinae

Hesperiinae (Paksupäät) on paksupäät-heimon (Hesperiidae) alaheimo, josta Suomessa tavataan 3 lajia (joista yhden nimessä on sana hiipijä, vaikka hiipijöihin se ei lukeudukaan).
Paksupäitä (tarkoitamme Hesperiidae-heimoa) tunnetaan maailmanlaajuisesti noin 3500–4000 lajia, Suomessa luku on 9, ne kolmesta eri alaheimosta. Muut alaheimot ovat hiipijät ja kirjosiivet. Paksupäät voi tarkoittaa myös Hesperioidea -yläheimoa (samalla tavalla kuin Papilionoidea tarkoittaa päiväperhosia) ja näin ollen paksupäät eivät oikeasti kuulukaan päiväperhosiin vaan paremminkin ‘päiväperhosten tapaisiin’. Yleensä kuitenkin kaikissa perhosteoksissa (myös kirjapainotekniikalla tuotetuissa) paksupäät on mukana, kun teosten nimessä on sana ‘päiväperhoset’.
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page