Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Sukuryhmään Luotsiperhoset, Limenitidinae kuuluvia lajeja: 2


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Luotsiperhoset, Limenitidinae

Luotsiperhoset (aiemmin haapa- ja luotsiperhoset), (Limenitidinae) on täpläperhoset heimon (Nymphalidae) alaheimo. Suomessa vakituisesti tavattavia luotsiperhosia on 2 lajia. Maailmalla luotsiperhosia tunnetaan kaikkiaan noin 1000 lajia.
Täpläperhoset on suurin päiväperhosheimo noin 6000 lajillaan. Alaheimoja siinä on 11. Myös Suomessa täpläperhoset on päiväperhosten suurin heimo; lajeja on tavattu 61 viidestä eri alaheimosta. Ne muut Suomessa tavattavat alaheimot ovat aitotäpläperhoset, aurinkoperhoset, heinäperhoset ja häiveperhoset. Pääheimon englanninkielinen nimi on brush-footed butterflies (harjajalkaiset perhoset) ja myös four-footed butterflies (nelijalkaiset perhoset), mikä kertoo, että heimon perhosten etujalat ovat muita jalkoja pienemmät ja kävelyyn kelpaamattomat.
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page