Perhoset

Osiossa esitellään Suomen päiväperhoset

Tunnista lajeja

Tunnista perhosiaTunnista perhosia tuntomerkkien perusteella. Väritys, koko, siipien muoto...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja ryhmittäin

Sukuryhmään Sinisiivet, Polyommatinae kuuluvia lajeja: 17


Psst! Oletko huomannut, että kasvien yhteydessä voit testata perhostuntemustasi? Aloita vaikka kurjenjalka-sivulta!

Sinisiivet, Polyommatinae

Sinisiivet on sinisiipiset -heimon (Lycaenidae) sukuryhmä eli tribus (Polyommatini). Suomessa siihen kuuluu 17 lajia, heimonimensä ja sukuryhmänimensä mukaisesti siipiväriltään yleensä sinisiä, toki poikkeuskin on mukana. Sinisiipisten alaheimoon (Lycaeninae) kuuluu maailman pienin päiväperhonen, Amerikan mantereella tavattava vähäsinisiipi (Brephidium exilis), jonka siipien kärkiväli on noin 1,2 cm.
Sinisiipiset (Lycaenidae) on maailman toiseksi suurin päiväperhosheimo yli 5000 lajillaan kattaen reilut 30% maailman tunnetuista päiväperhoslajeista. (Suurin heimo on täpläperhoset, Nymphalidae.) Sinisiipisten heimon muita alaheimoja tai sukuryhmiä, joista Suomessa tavataan lajeja, ovat nopsasiivet ja kultasiivet.
Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page