Puut ja pensaat

Tunnista lajeja

Tunnista puita ja pensaitaTunnista puita ja pensaita! Silmun muoto, lehtien koko, kukinnon tyyppi...

Hae lajeja hakusanalla
Hakuvinkkejä
X
Hakuvinkkejä

Voit hakea lajeja nimen lisäksi muillakin, esimerkiksi ominaisuuksiin tai elinympäristöön liittyvillä hakusanoilla. Huomaa, että sanojen erilaisten taivutusmuotojen vuoksi hakusana kannattaa joskus katkaista. Esimerkiksi "uhanalai" sisältää muodot "uhanalainen", "uhanalaisia", "uhanalaiseksi" jne.

Kaikki lajit: tekstilista

Selaa lajeja heimoittain

Heimoon Koivukasvit, Betulaceae kuuluvia lajeja: 6

Koivukasvit, Betulaceae

Koivukasvien heimoon kuuluu maailmanlaajuisesti 6 sukua, kaikki puita tai pensaita. Niistä kolmella suvulla on edustajia suomalaisessa luonnossa, selkeimpänä ja lajirikkaimpana tietysti koivut (Betula) kolmella lajillaan (maailmanlaajuisesti koivulajeja tunnetaan 117). Ne kaksi muuta meillä tavattavaa koivukasvien sukua ovat lepät (Alnus), 2 lajia (maailmalla 44) ja pähkinäpensaat (Corylus), 1 laji (maailmalla 17). Kaikkiaan koivukasvien heimosta tunnetaan 230 lajia.
Kun Suomelle 1988 valittiin kansallispuu, valituksi tuli – tietenkin – saunavihdaksi (vai vastaksi) yleisimmin käytetty koivulaji eli rauduskoivu. Valinta oli melko helppo, mutta jos kaikki tunnetut koivulajit olisivat olleet mukana, meillä olisi varmasti yli 100 vihta- ja vastatoimikuntaa.

Tunnista lajeja!

Sivun alkuun / Top of the page