På NatureGate hittar du intressant information om hundratals arter i vår natur, illustrerade med ett urval av fotografier som tagits av toppfotografer. Man kan bläddra och söka bland arterna på många olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller familjen. För helt obekanta arter är våra unika identifieringsverktyg till stor hjälp. Med hjälp av dem är det snabbt lätt och roligt att bestämma arter. Pröva fast med det samma – välj ut en artgrupp och börja artbestämma blomväxter, träd och buskar, fjärilar eller fiskar!

Vår nättjänst har många olika slags innehåll, förutom identifieringsverktygen hittar du t.ex. fågeläten. Du kan lyssna på lätena för nästan alla beskrivna arter. Hur låter t.ex. en svartvit flugsnappare eller havsörn

Mångsidig information om naturen på olika språk

NatureGate fungerar huvudsakligen på åtta olika språk. Många av de beskrivna arterna förekommer på flera kontinenter. Tack vare att tjänsten är flerspråkig betjänar den naturvänner runt om i världen.

Vi gör också en nättidning på finska där du hittar aktuella nyheter om naturen, längre artiklar och intervjuer och information om våra evenemang. I nättidningen besvarar våra experter frågor om naturen som läsarna har skickat in.

Produktionsgruppen för NatureGate önskar dig en givande forskningresa in i arternas värld. Vi hoppas att du har både nytta och nöje av tjänsten. När du besökt våra sidor hittar du säkert ett antal goda skäl att också göra en utflykt ut i naturen!

UnescoMinistry of Education and Culture Environmental AdministrationUniversity of HelsinkiClimate guideBirdlife FinlandMinistry for Foreign AffairsThis Is Finland
Identifiera arter!

Sivun alkuun / Top of the page